Zalm Teriyaki met Sesam

25 min
4 porties
Zalm Teriyaki met Sesam

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 200g sperziebonen
  • 250g rijst
  • 2 el sesamzaad
  • Voor de saus;
  • 4 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 2 el sake (of rijstazijn)
  • 1 el honing
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • Sesamolie

Bereidingswijze

1

Kook de rijst volgens verpakking.

2

Rasp de gember en knoflook.

3

Meng alle ingrediënten voor de saus.

4

Marineer de zalm 15 minuten.

5

Kook de sperziebonen beetgaar.

6

Verhit een grillpan.

7

Gril de zalm 3-4 minuten per kant.

8

Bestrijk regelmatig met marinade.

9

Rooster het sesamzaad.

10

Serveer met rijst en groenten.

11

Bestrooi met sesamzaad.

Deel dit recept