Zalmburgers met Avocadosaus

30 min
4 porties
Zalmburgers met Avocadosaus

Ingrediënten

  • 500g verse zalm
  • 1 ei
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el verse dille
  • 1 citroen
  • 2 el mayonaise
  • Peper en zout
  • Voor de saus;
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 limoen
  • 1 teen knoflook
  • Verse koriander
  • Optioneel;
  • Slabladen
  • Tomaat
  • Rode ui

Bereidingswijze

1

Snijd de zalm in kleine blokjes.

2

Snipper de lente-ui en dille fijn.

3

Meng zalm met ei, lente-ui, dille en mayonaise.

4

Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

5

Vorm 4 burgers en laat 30 min opstijven in koelkast.

6

Maak de saus door avocado's te prakken met limoensap.

7

Voeg geperste knoflook en koriander toe aan de saus.

8

Bak de burgers 4-5 min per kant in olijfolie.

9

Serveer met de avocadosaus en garnituur.

Deel dit recept