Zalmburgers met Avocadosaus

Ingrediënten
- 500g verse zalm
- 1 ei
- 2 lente-uitjes
- 2 el verse dille
- 1 citroen
- 2 el mayonaise
- Peper en zout
- Voor de saus;
- 2 rijpe avocado's
- 1 limoen
- 1 teen knoflook
- Verse koriander
- Optioneel;
- Slabladen
- Tomaat
- Rode ui
Bereidingswijze
Snijd de zalm in kleine blokjes.
Snipper de lente-ui en dille fijn.
Meng zalm met ei, lente-ui, dille en mayonaise.
Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Vorm 4 burgers en laat 30 min opstijven in koelkast.
Maak de saus door avocado's te prakken met limoensap.
Voeg geperste knoflook en koriander toe aan de saus.
Bak de burgers 4-5 min per kant in olijfolie.
Serveer met de avocadosaus en garnituur.