Shakshuka met Spinazie

25 min
2 porties
Shakshuka met Spinazie

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 400g tomatenblokjes
  • 200g spinazie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Verse peterselie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Snijd de paprika in reepjes.

3

Verhit olie in een grote koekenpan.

4

Fruit ui, knoflook en paprika 5 minuten.

5

Voeg specerijen toe en bak kort mee.

6

Voeg tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen.

7

Voeg spinazie toe en laat slinken.

8

Maak 4 kuiltjes in de saus.

9

Breek de eieren in de kuiltjes.

10

Laat 5-7 minuten zachtjes koken tot de eieren gestold zijn.

11

Verkruimel de feta erover.

12

Garneer met verse peterselie.

Deel dit recept