Shakshuka met Spinazie
Ingrediënten
- 4 eieren
- 400g tomatenblokjes
- 200g spinazie
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 100g feta
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Verse peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Snipper de ui en knoflook.
Snijd de paprika in reepjes.
Verhit olie in een grote koekenpan.
Fruit ui, knoflook en paprika 5 minuten.
Voeg specerijen toe en bak kort mee.
Voeg tomatenblokjes toe en laat 5 minuten pruttelen.
Voeg spinazie toe en laat slinken.
Maak 4 kuiltjes in de saus.
Breek de eieren in de kuiltjes.
Laat 5-7 minuten zachtjes koken tot de eieren gestold zijn.
Verkruimel de feta erover.
Garneer met verse peterselie.