Geroosterde Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 pompoen (ongeveer 1kg)
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 blik kokosmelk
- 1L groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- Verse koriander
- Pompoenpitten
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de pompoen in stukken (schil mag blijven).
Pel en halveer de uien.
Leg pompoen en ui op een bakplaat met olie.
Rooster 25-30 minuten tot zacht.
Verhit olie in een soeppan.
Fruit de gesneden knoflook en gember.
Voeg specerijen toe en bak kort mee.
Voeg geroosterde groenten, kokosmelk en bouillon toe.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Pureer met een staafmixer.
Garneer met koriander en pompoenpitten.