Geroosterde Pompoensoep

45 min
4 porties
Geroosterde Pompoensoep

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ongeveer 1kg)
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 blik kokosmelk
  • 1L groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Verse koriander
  • Pompoenpitten
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Snijd de pompoen in stukken (schil mag blijven).

3

Pel en halveer de uien.

4

Leg pompoen en ui op een bakplaat met olie.

5

Rooster 25-30 minuten tot zacht.

6

Verhit olie in een soeppan.

7

Fruit de gesneden knoflook en gember.

8

Voeg specerijen toe en bak kort mee.

9

Voeg geroosterde groenten, kokosmelk en bouillon toe.

10

Laat 10 minuten zachtjes koken.

11

Pureer met een staafmixer.

12

Garneer met koriander en pompoenpitten.

Deel dit recept